Мій тато дуже любить риболовлю. В основному, його улов - це судаки, але днями тато привіз щуку.
А я давно збиралася приготувати фаршировану щуку. Виявилося це простіше простого.
Смак перевершив всі наші очікування. Щука виходить дуже ніжна, м'яка, соковита.
Я в начинку додала варений рис, але можна цього не робити.
Якщо у Вас залишиться зайвий фарш, можна посмажити з нього котлетки.
Якщо Ви використовуєте заморожену рибу, перед приготуванням її треба добре розморозити.
Інгредієнти
Щука фарширована. Інгредієнти
щука (або судак) вагою близько 700 г
100 г хліба
200 мл молока
1 яйце
150 г цибулі
1-2 ст.л. відвареного рису (за бажанням)
зелень за смаком
майонез
сіль
перець
Приготування
Крок 1 Щуку почистити (черевце не розрізають), плавники НЕ вирізати, голову відокремити, зябра видалити.
По колу зробити надрізи, відокремлюючи шкуру від м'яса.
Крок 2 Акуратно, не поспішаючи зняти шкірку. Шкура відділяється досить легко.
Крок 3 У підстави хвоста відрубати кістка.
З риби видалити нутрощі.
Крок 4 М'ясо відділити від кісток (воно відділяється дуже легко).
Крок 5 Хліб замочити в молоці.
Крок 6 Через м'ясорубку пропустити м'ясо (м'ясо можна пропустити 2-3 рази), хліб, цибуля (можна все подрібнити у блендері).
Крок 7 Зелень дрібно покришити.
Крок 8 Змішати м'ясо, цибулю, хліб, рис, зелень. Посолити, поперчити.
Крок 9 Додати яйце.
Крок 10 Добре перемішати.
Крок 11 Отриманою масою нафарширувати шкірку (сильно туго набивати не треба, інакше шкурка може лопнути).
Крок 12 Викласти на фольгу (фольгу можна трохи змастити олією), прикласти голову.
Крок 13 Змастити майонезом.
Крок 14 Фольгу загорнути.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом години.
Повністю остудити, і тільки тоді фольгу розгорнути.
Подавати щуку холодною.
Крок 15 Прикрасити за смаком.
Я зробила сіточку з майонезу, прикрасила журавлиною.
З лука зробила корону. Для цього розрізала цибулину на 2 частини, вийняла підходить за розміром частина, ножицями зробила зигзагоподібний край.
Крок 16 Риба в розрізі.
Смачного!
А я давно збиралася приготувати фаршировану щуку. Виявилося це простіше простого.
Смак перевершив всі наші очікування. Щука виходить дуже ніжна, м'яка, соковита.
Я в начинку додала варений рис, але можна цього не робити.
Якщо у Вас залишиться зайвий фарш, можна посмажити з нього котлетки.
Якщо Ви використовуєте заморожену рибу, перед приготуванням її треба добре розморозити.
Інгредієнти
Щука фарширована. Інгредієнти
щука (або судак) вагою близько 700 г
100 г хліба
200 мл молока
1 яйце
150 г цибулі
1-2 ст.л. відвареного рису (за бажанням)
зелень за смаком
майонез
сіль
перець
Приготування
Крок 1 Щуку почистити (черевце не розрізають), плавники НЕ вирізати, голову відокремити, зябра видалити.
По колу зробити надрізи, відокремлюючи шкуру від м'яса.
Крок 2 Акуратно, не поспішаючи зняти шкірку. Шкура відділяється досить легко.
Крок 3 У підстави хвоста відрубати кістка.
З риби видалити нутрощі.
Крок 4 М'ясо відділити від кісток (воно відділяється дуже легко).
Крок 5 Хліб замочити в молоці.
Крок 6 Через м'ясорубку пропустити м'ясо (м'ясо можна пропустити 2-3 рази), хліб, цибуля (можна все подрібнити у блендері).
Крок 7 Зелень дрібно покришити.
Крок 8 Змішати м'ясо, цибулю, хліб, рис, зелень. Посолити, поперчити.
Крок 9 Додати яйце.
Крок 10 Добре перемішати.
Крок 11 Отриманою масою нафарширувати шкірку (сильно туго набивати не треба, інакше шкурка може лопнути).
Крок 12 Викласти на фольгу (фольгу можна трохи змастити олією), прикласти голову.
Крок 13 Змастити майонезом.
Крок 14 Фольгу загорнути.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом години.
Повністю остудити, і тільки тоді фольгу розгорнути.
Подавати щуку холодною.
Крок 15 Прикрасити за смаком.
Я зробила сіточку з майонезу, прикрасила журавлиною.
З лука зробила корону. Для цього розрізала цибулину на 2 частини, вийняла підходить за розміром частина, ножицями зробила зигзагоподібний край.
Крок 16 Риба в розрізі.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий