Заливне можна приготувати в одній великій формі, можна порційно.
У мене із зазначеної кількості інгредієнтів вийшло 10 порцій.
Інгредієнти
Заливна риба. Інгредієнти
500 г риби (судак, форель, минтай і т.д.)
200 г цибулі
150 г моркви
15 г желатину
3 лаврових листки
5 шт. запашного перцю
5 бутончиків гвоздики
сіль
для прикраси:
яйце
зелень
журавлина
горошок
лимон
Приготування
Крок 1 Цибулю і моркву крупно нарізати.
Крок 2 Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 3 Рибу почистити. Якщо риба з головою, її відрізати не треба, зябра треба видалити.
Покласти в каструлю рибу, цибулю, моркву, лавровий лист, гвоздику, перець, посолити.
Залити 1 л води.
Довести до кипіння, варити близько 30 хвилин.
Крок 4 Гарячий бульйон процідити, додати желатин, помішувати до розчинення желатину.
Крок 5 Рибу відокремити від кісток.
Крок 6 У формочки налити бульйон шаром 3-4 мм.
Поставити в холодильник до повного застигання (приблизно 15-20 хвилин).
Крок 7 На застигле желе викласти фігурки з яєць, зелені, горошку та журавлини.
Крок 8 Залити бульйоном так, щоб бульйон покривав тільки фігурки.
Це робиться для того, щоб фігурки не втратили форму.
Знову поставити в холодильник до застигання (близько 30 хвилин).
Крок 9 Викласти рибу.
Крок 10 Залити бульйоном.
Поставити в холодильник до повного застигання (близько 3-4 годин, краще на ніч).
Готове заливне акуратно перевернути і викласти на блюдо.
Смачного!
У мене із зазначеної кількості інгредієнтів вийшло 10 порцій.
Інгредієнти
Заливна риба. Інгредієнти
500 г риби (судак, форель, минтай і т.д.)
200 г цибулі
150 г моркви
15 г желатину
3 лаврових листки
5 шт. запашного перцю
5 бутончиків гвоздики
сіль
для прикраси:
яйце
зелень
журавлина
горошок
лимон
Приготування
Крок 1 Цибулю і моркву крупно нарізати.
Крок 2 Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.
Крок 3 Рибу почистити. Якщо риба з головою, її відрізати не треба, зябра треба видалити.
Покласти в каструлю рибу, цибулю, моркву, лавровий лист, гвоздику, перець, посолити.
Залити 1 л води.
Довести до кипіння, варити близько 30 хвилин.
Крок 4 Гарячий бульйон процідити, додати желатин, помішувати до розчинення желатину.
Крок 5 Рибу відокремити від кісток.
Крок 6 У формочки налити бульйон шаром 3-4 мм.
Поставити в холодильник до повного застигання (приблизно 15-20 хвилин).
Крок 7 На застигле желе викласти фігурки з яєць, зелені, горошку та журавлини.
Крок 8 Залити бульйоном так, щоб бульйон покривав тільки фігурки.
Це робиться для того, щоб фігурки не втратили форму.
Знову поставити в холодильник до застигання (близько 30 хвилин).
Крок 9 Викласти рибу.
Крок 10 Залити бульйоном.
Поставити в холодильник до повного застигання (близько 3-4 годин, краще на ніч).
Готове заливне акуратно перевернути і викласти на блюдо.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий